Kultura

Kultura         
Nosioci kulturnih aktivnosti Sečnja su Obrazovno-kulturni centar, Kulturno-prosvetna zajednica, Dom kulture sa sedištem u Sečnju.

              Obrazovno kulturni centar u Sečnju osnovan je 1995. godine transformacijom tadašnjeg Narodnog univerziteta. Smešten je u domu kulture Sečanj, koji je otvoren 1990. godine.U saradnji sa Kulturno-prosvetnom zajednicom opštine, Centar obavlja i objedinjava sadržaje u kulturi, vodeći brigu o razvoju amaterskih društava i manifestacija.

 Posebno je značajna delatnost Narodne biblioteke u Sečnju, koja posluje u okviru Obrazovnog-kulturnog centra. Raspolaže sa velikim fondom knjiga i čitalaca. Područna odeljenja biblioteke su u Jarkovcu, Krajišniku, Jaši Tomiću i Sutjesci.

             Dom kulture u Sečnju u svom sklopu pored biblioteke ima bioskopsku salu i diskoteku, čime se preko ove ustanove obezbeđuje prostor i kadar za obavljanje aktivnosti OKC kao glavnog nosioca kulturne aktivnosti.

            Kulturno-prosvetna zajednica smeštena je u zgradi opštine. Njena funkcija je da prati rad škola, kulturno-umetničkih društava i da organizuje razne smotre opštinskog ranga.

Kontakt

Mesna Zajednica Sečanj
Partizanski put 56
23240 Sečanj

+ 381 (0) 23/ 3841-023

 

žiro račun: 840-371645-14

podračun za donacije:

840-30304845-07

Ukratko

Na ovom sajtu imaćete priliku da upoznate naše malo banatsko mesto Sečanj.

Pokušaćemo da Vam kroz reči i slike prikažemo sve čari i lepote koje ovo mesto poseduje.

Videćete velike potencijale za razvoj poljoprivredne proizvodnje, seoskog turizma i nebrojeno mogućnosti za ulaganje u Sečanj.

Sigurni smo da ćete se pre svega na ovom sajtu opustiti i osetiti čari banatskog sela. Tako da će naš sledeći susret biti baš ovde - u Sečnju. 

©2020 MZ Sečanj. Sva prava zadržana.

Pretraga