Sport

Sport            Sport je uvek bio sastavni deo života Sečanjaca. Tako je bilo i u starom kraju, tako je danas ovde u Sečnju. Stariji svakako još uvek pamte viteška nadmetanja u starom kraju koja su često bila i sastavni deo svakodnevnog života. Veliki broj ljudi bio je uključen u ova takmičenja, a ona su trajala gotovo cele godine. Nije bilo sporta i discipline koje nisu bile upražnjavane. Počinjalo se skokom u dalj i vis, bacanjem kamena sa ramena, bacanjem koplja, dizanjem tereta, trčanjem i slično.
             Sve ove, lepe i korisne osobine, donete su 1945. godine u Sečanj. Slična opisanim nadmetanjima nastavljena su i ovde, a 1946. godine proletni kros postaje masovna sportska manifestacija.
             Od tada do današnjih dana Sečanjci su postigli mnoge vredne rezultate na sportskom polju, gotovo da nema Sečanjca koji se nije iskazao u nekoj sportskoj disciplini.
 

Fudbal


             Sportsko društvo "BILEĆANIN" U Sečnju osnovano je avgusta 1946. godine. Postojale su tri sekcije: fudbalska, odbojkaška i stonoteniserska. Najveći broj, dvadesetak mladića, okupljala je fudbalska sekcija. Rad fudbalske sekcije  "Bilećanin" oživljava na proleće 1951. godine, a marta se zvanično registruje u Odeljenju za društvene delatnosti jašatomićkog Sreza. Već prve utakmice i dobre igre potvrdile su prilično visok kvalitet "Bilećanina". 
 

Rukomet
 
 
             Po svim svojim karakteristikama, vrednim rezultatima i izuzetnim pojedincima koje je rukomet dao ovaj sport spada u red najblistavijih za Sečanjce. Jer, rezultati koji su u njemu postignuti nisu zabeleženi ni u mnogo većim sredinama nego što je Sečanj.
            "Partizan" - rukometni klub u Sečnju formiran je 23. avgusta 1953. godine. Nakon nekoliko godina takmičenja u okviru Opštine, "Partizan" se plasirao u Banatsku rukometnu ligu gde je već 1961. godine osvojio titulu. 01.januara 1968. godine rukometni klub "Partizan" menja ime i registruje se kao - "Hercegovina". Od tada ovo ime je poznato u rukometnom svetu, a oličje šampiona često je bilo u rukama rukometaša "Hercegovine". Rukomet je po svemu sport broj jedan u Sečnju. Od stotine mladića koji su se bavili ovim sportom među njima ima i sportsko rukometnih asova - Slobodan Koprivica, Vlado Vukoje i Momir Rnić. Rnić je uz to, kao kapiten državne reprezentacije tadašnje Jugoslavije imao čast da ponese olimpijsko i svetsko odličje - zlatne medalje osvojene 1985 i 1986. godine.

            

Kontakt

Mesna Zajednica Sečanj
Partizanski put 56
23240 Sečanj

+ 381 (0) 23/ 3841-023

 

žiro račun: 840-371645-14

podračun za donacije:

840-30304845-07

Ukratko

Na ovom sajtu imaćete priliku da upoznate naše malo banatsko mesto Sečanj.

Pokušaćemo da Vam kroz reči i slike prikažemo sve čari i lepote koje ovo mesto poseduje.

Videćete velike potencijale za razvoj poljoprivredne proizvodnje, seoskog turizma i nebrojeno mogućnosti za ulaganje u Sečanj.

Sigurni smo da ćete se pre svega na ovom sajtu opustiti i osetiti čari banatskog sela. Tako da će naš sledeći susret biti baš ovde - u Sečnju. 

©2020 MZ Sečanj. Sva prava zadržana.

Pretraga